ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό Φυσικής εν μέσω lockdown
Κι όμως….Την ώρα που το γκρι μας σκεπάζει , κάποιοι επιχειρηματολογούν κάνουν debate , λύνουν προβλήματα Φυσικής. Στα αγγλικά. Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Φυσικής IYNT .Είναι έλληνες μαθητές που παίρνουν χάλκινο μετάλλιο και αποδεικνύουν πως τα ουσιαστικά lockdowns δεν υφίστανται!
«Ένας πραγματικά πολύπλευρος και απαιτητικός διαγωνισμός, που προϋποθέτει ένα συνδυασμό δεξιοτήτων από τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτόν.
Έχοντας πλέον κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα μου, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένος, που είδαμε του κόπους της σκληρής προσπάθειας χρόνων, να ανταμείβονται παρά τις αντίξοες συνθήκες που επέφερε η πανδημία.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το σχολείο μας, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ειδικότερα τον κύριο Απόστολο Μιχαλούδη για τη συνεχή υποστήριξη και την άψογη διοργάνωση. Πρωτίστως όμως είμαι περήφανος για την ομάδα μου,καθώς χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ.
Μπράβο ομάδα!»
Μ αυτή την ανάρτηση στο facebook ο Νικόλος Παπαγεωργίου, που συμμετείχε στο 8ο International Young Naturalists Tournament (ΙΥΝΤ) ευχαριστεί τους συναγωνιστές του, για την ομαδική δουλειά και επιτυχία.
Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη πήρε την 5η θέση στη διεθνή κατάταξη το Anatolia πήρε την 6η θέση και η ομάδα του Pinewood την 8η
Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στον φόβο της πανδημίας και η Θεσσαλονίκη βάφεται γκρί κάποια παιδιά, έλληνες μαθητές της διπλανής πόρτας ή μάλλον του διπλανού σχολείου, έδιναν τη δική τους μάχη για να διακριθούν στον παγκόσμιο διαγωνισμό επιχειρημάτων φυσικής (σε ελεύθερη μετάφραση).
Η «ψυχή» του διαγωνισμού για την Ελλάδα, που έχει την ευθύνη της όλης προετοιμασίας ο καθηγητής Φυσικής Απόστολος Μιχαλούδης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού στην Ελλάδα, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος « Ο διαγωνισμός είναι παγκόσμιος αλλά φέτος λόγω της πανδημίας λίγες χώρες κατάφεραν να προετοιμαστούν Ναι.
Οι χώρες πρέπει να διεξάγουν πρώτα εθνικούς διαγωνισμούς κ έπειτα οι καλύτερες ομάδες προκρίνονται στον διεθνή. Οι μαθητές δίνουν τέσσερεις αγώνες. Οι καλύτεροι πηγαίνουν στους ημιτελικούς και μετά από επόμενη αξιολόγηση γίνεται ο τελικούς.
«Ο κορονοϊός σίγουρα επηρέασε τη συμμετοχή και την προετοιμασία, αφού το lockdown δεν επέτρεψε τη συνεργασία και την πρόσβαση σε εργαστήρια . Έτσι φέτος συμμετείχαν 14 ομάδες από 8 χώρες, ενώ πέρυσι συμμετείχαν 23 ομάδες από 13 χώρες. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πολύπλοκο και ιδιότυπο παγκόσμιο διαγωνισμό Φυσικής που περιλαμβάνει Ρητορική Επιχειρηματολογία και Debate πάνω στη λύση προβλημάτων φυσικής. Λόγω αυτής της πολυπλοκότητας , οι εννέα ομάδες που μπαίνουν στον τελικό γύρο παίρνουν χάλκινο μετάλλιο» λέει με περηφάνια ο εκπρόσωπος του διαγωνισμού στην Ελλάδα Απόστολος Μιχαλούδης.