Δήμοι

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Τιμητική βραδιά για τις γυναίκες Προέδρους Συλλόγων

Εκδήλωση τιμής στη σύγχρονη γυναίκα, την εργαζόμενη, τη μητέρα και τη νοικοκυρά, αλλά και σε όλες εκείνες τις γυναίκες που κατάφεραν να διακριθούν και να αποτελέσουν παραδείγματα σε έναν κόσμο που συχνά είναι φτιαγμένος μόνο για τους άνδρες διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Ανατολής Κωνσταντινίδου ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα τιμήσει σημαντικές γυναίκες που συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης αφήνοντας στην πόλη το προσωπικό τους αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα θα βραβευτούν Γυναίκες Πρόεδροι Συλλόγων του Δήμου που προσφέρουν εθελοντικό έργο για τη γενικότερη προσφορά τους στον δήμο. Ποιήματα με θέμα τη γυναίκα θα απαγγείλει η εκπαιδευτικός, σεναριογράφος και ηθοποιός Μερόπη Κόπτση, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχει και το Μουσικό Σχολείο καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες του θα ερμηνεύσουν τραγούδια εμπνευσμένα από τη γυναίκα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε την ίδια μέρα του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Για πρώτη φορά η Ημέρα της Γυναίκας τηρήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια το 1910 η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών προκειμένου να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα» για αυτό τον σκοπό. Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Διεθνές Γυναικείο Έτος του 1975. Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.

Η ιδέα για τον εορτασμό της προέκυψε κατά το πέρασμα στον 20ό αιώνα, το οποίο σηματοδοτήθηκε από την εκβιομηχάνιση, την πληθυσμιακή έκρηξη και τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες. Το έναυσμα, όμως, είχε δοθεί αιώνες πριν από την αρχαία ελληνική γραμματεία, με το θεατρικό έργο του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» να πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των ανδρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Δωρεάν μαζικά Rapid Test Covid-19 μέσα από το Αυτοκίνητο

@dmin

Απεβίωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα