Υγεία

Εφαρμογή για την καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 από το ΕΚΠΑ

Τα στελέχη του ΠΜΣ σχεδίασαν και υλοποίησαν εφαρμογή για τη γεωχωρική καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα.

Η βασική οδηγία στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων Κορωναϊού είναι η κατ΄οίκον παραμονή. Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση έντασης της συμπτωματολογίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων, αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολή την καταγραφή των κρουσμάτων.

Για το λόγο αυτό τα στελέχη του ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχεδίασαν μία εφαρμογή καταγραφής της διάδοσης του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες (crowdsourcing).

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή “αλλαγής κατάστασης” και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.

Μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντώντας με υπευθυνότητα και να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που αλλάξει η κατάστασή σας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα στο https://arcg.is/00Kanf

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Υγείας: Σημαντικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση

@dmin

ΦΣΘ: Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό από την πρώτη φάση εμβολιασμού

@dmin

Δήμος Δέλτα: Επιτυχής η ενημερωτική ημερίδα εθελοντισμού και προσφοράς ζωής

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα