Υγεία

ΕΟΦ: Ανακαλεί πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα

eof_ ios koronios
Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων ΚΥΤΟCELL, INFLAVIN, OLIGOPON, ΑΝΟSONEEM, ΜΕNDEZYM, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα προϊόντα διατίθενται από την εταιρεία META-PHARM ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για σκευάσματα τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα μέσω διαδικτυακών φαρμακείων και διαφόρων marketplace.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου που διενήργησε ο ΕΟΦ, “τα προαναφερόμενα αποτελούν ενδεικτικά και, όχι αποκλειστικά, παραδείγματα προϊόντων, που κυκλοφορούν, από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας”.

Η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία META-PHARM οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δωρεά Λάτση: Μεταφέρεται η Ημερήσια Μονάδα Νοσηλείας του Θεαγενείου στην Πυλαία

@dmin

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα

@dmin

Covid Stories: Kάτι περίεργο παίζει με τα εμβόλια;

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα