Κοινό βηματισμό στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των Λουτρών της Θέρμης, που εδώ και χρόνια παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης παρά την αναπτυξιακή δυναμική τους, αναλαμβάνουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης.
Στην αποψινή (04/04/2022) συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θέρμης με αντικείμενο την αξιοποίηση των Λουτρών και της ευρύτερης αυτών περιοχής.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών «Πολύτιμο πετράδι» στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην κεντρική τοποθέτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας εξήγησε ότι η συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης είναι απαραίτητη, καθώς τα Λουτρά ιδιοκτησιακά ανήκουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά διοικητικά βρίσκονται εντός των ορίων της Θέρμης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σειρά αδειοδοτήσεων και κυκλοφοριακών μελετών θα πρέπει να περάσουν από τις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζέρβας, οι δυνατότητες αξιοποίησης των Λουτρών Θέρμης και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν θα καταδειχθούν μέσα από μια μελέτη που θα αναθέσουν από κοινού οι δύο δήμοι, ενώ θα διερευνηθεί αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.
«Ο ιαματικός τουρισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Είναι σημαντικό κοντά στις υπόλοιπες προσπάθειές μας για τη Θεσσαλονίκη να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη και αυτού του πραγματικού πλούτου που έχουμε στην περιοχή των Λουτρών Θέρμης», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.
Παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατά τη συζήτηση του θέματος για τα Λουτρά ήταν κι ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
«Η αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης θα γίνει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση αυτού του ιαματικού φυσικού πόρου, που εδώ και χρόνια έχει χάσει την πλουτοπαραγωγική του ιδιότητα», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στο παρελθόν τα Λουτρά Θέρμης είχαν ένα πολύ ισχυρό brand name.
Υπενθυμίζεται ότι τα Λουτρά της Θέρμης, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, σταμάτησαν να λειτουργούν το 2009.