ΔήμοιΟΤΑ

Π. Τσακίρης: Χρέος μας να δουλέψουμε σκληρά

Π. Τσακίρης: «Χρέος μας να δουλέψουμε σκληρά, ώστε 200 χρόνια μετά οι μελλοντικές γενιές να αισθάνονται περήφανες».

Σε δύο επετειακές διαδικτυακές εκδηλώσεις, του Δικτύου SDG 17 Greece και του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετείχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Παραμονή της εθνικής επετείου ο κ. Τσακίρης συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού το πανελλήνιο αυτοδιοικητικό Δίκτυο SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην Ελλάδα και ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτείας, δήμαρχοι των πόλεων μελών του Δικτύου και η πρόεδρος του Δικτύου, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τόνισε πως «τα ιστορικά γεγονότα στον ελλαδικό χώρο έχουν λειτουργήσει πολλές φορές ως προπομπός εξελίξεων για την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο συνολικά» και υπογράμμισε πως «χρέος δικό μας είναι να δουλέψουμε τώρα όλοι σκληρά, ώστε 200 χρόνια αργότερα οι μελλοντικές γενιές να αισθάνονται εξίσου περήφανες για να μνημονεύουν την Ελλάδα του σήμερα».

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο κ. Τσακίρης συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ιερός ναός Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου και συντόνισε ο προϊστάμενος του ναού, π. Εμμανουήλ Κοντάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας και μίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος με θέμα: «Το Πνευματικό υπόβαθρο της Ελληνικής Επανάστασης».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση.

«Χάρη στην ενεργό και καίριας σημασίας συμπαράστασή της, ο Ελληνισμός διαφυλάχθηκε ως διακριτή πολιτισμική και γλωσσική οντότητα και απέφυγε την αφομοίωση και την εξαφάνισή του ακόμη και στις πιο σκοτεινές φάσεις της ιστορίας του», τόνισε ο κ. Τσακίρης και επισήμανε πως «η ορθόδοξη χριστιανική πίστη τόσο στο επίπεδο του καθημερινού βιώματος, όσο και στο επίπεδο των ηθικών διδαγμάτων λειτούργησε ως προεργασία και προετοιμασία για τις ιδέες του Διαφωτισμού και άρα ως όχημα για εθνική σωτηρία. Υπό αυτήν την έννοια, ο χαρακτήρας της επανάστασης δεν υπήρξε δημαγωγικός ή ταξικός, αλλά εθνικός, θρησκευτικός και πολιτικός με στόχο την πραγμάτωση του ιδανικού της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Επιτυχής η καμπάνια ενημέρωσης για την σήμανση ζώων

@dmin

Γλυφάδα Από 11 έως 30/6 οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παντελής Τσακίρης τέλος στη μετεπιβίβαση στο αμαξοστάσιο

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα