Νόμοι

Συνεπιμέλεια: Δικαστική απόφαση απέρριψε εναλλασσόμενη διαμονή του παιδιού γιατί τσακώνονταν οι γονείς

Το Δικαστήριο έκρινε ότι το αίτημα περί συνεπιμέλειας του αιτούντος πατέρα πρέπει να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμο, όπως και το περιεχόμενο σ’ αυτό αίτημα της εναλλασσόμενης κατοικίας, λόγω των «τεταμένων» σχέσεων των γονέων.

«Ρήγμα» στην αποκαλούμενη συνεπιμέλεια αποτελεί το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς θέτει σε πρώτο πλάνο τις τεταμένες σχέσεις των γονέων, την αδυναμία τους να συνεννοηθούν για βασικά ζητήματα, που καταδεικνύουν βαθύτατο χάσμα και αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των γονέων, απορρίπτοντας το αίτημα του πατέρα του παιδιού για συνεπιμέλεια και εναλλασσόμενη διαμονή του  στα δυο σπίτια.

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί ανάθεσης αποκλειστικής επιμέλειας του τέκνου, που άσκησε η μητέρα και απέρριψε την αντίθετη αίτηση του πατέρα για συνεπιμέλεια με εναλλασσόμενη διαμονή (και επικουρικώς ρύθμισης δικαιώματος επικοινωνίας που έγινε δεκτή), αναθέτοντας προσωρινά την επιμέλεια αποκλειστικώς στην μητέρα και ρυθμίζοντας την επικοινωνία του πατέρα με το τέκνο.

Πρόκειται για την υπ΄αριθμόν 2061/2022 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ο πατέρας ζητούσε συνεπιμέλεια με εναλλασσόμενη διαμονή.

Μπορείτε να διαβάσετε την υπόθεση και το σκεπτικό της απόφασης στον παρακάτω σύνδεσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινήσεις για το ασφαλιστικό

@dmin

Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων

admin

Δήμοι : Ρύθμιση ζητημάτων μίσθωσης δημοτικών ακινήτων και σχολικών κυλικείων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα