Οικογενειακή κατάσταση
Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έλκει την καταγωγή του από την ορεινή Ναυπακτία προερχόμενος από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια, τόσο από την μεριά του πατέρα του Σπυρίδωνα Ζορμπά όσο και από την μητέρα του Δήμητρα Ζορμπά.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Αποστόλου και έχουν αποκτήσει δύο κορίτσια, τη Δήμητρα-Χαριτίνη, χημικό-βιολόγο, που εργάζεται στην Ολλανδία και την Ελένη, οικονομολόγο, που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Επαγγελματική διαδρομή
Τον Οκτώβριο του 1974, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και της στρατιωτικής του θητείας, έλαβε το 1989 την ειδικότητα του Ιατρού – Πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Ν.Θ.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ».
Από το 1985 έως και το 2010, άσκησε ως ιατρός, ελεύθερο επάγγελμα στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Στην ίδια χρονική περίοδο ξεκίνησε να εργάζεται ως Πνευμονολόγος στο Ι.Κ.Α. Αγίας Παρασκευής και παράλληλα προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Από το 2014 έως σήμερα είναι Διευθυντής Ιατρός Πνευμονολόγος στο ΠΕ.Δ.Υ. Αγίας Παρασκευής.
Κομματική Δραστηριότητα
Τον Οκτώβριο του 1974 συνυπέγραψε την Ιδρυτική Διακήρυξη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. με άλλους νέους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας· όπως τον Κώστα Καραμανλή, την Μαριέττα Γιαννάκου, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον Δημήτρη Τσιγκούνη, τον Θρασύβουλο Μαυρομάτη, τον Νίκο Παπαδημάτο και πολλούς άλλους αγαπητούς συναγωνιστές.
Από τον Οκτώβριο του 1974 έως το 1981, εκλεγόταν συνεχώς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Την ίδια χρονική περίοδο διετέλεσε μέλος τριών Πανσπουδαστικών Συνεδρίων, ενώ για ένα έτος διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε.
Από το 1975 έως το 1988 διετέλεσε Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλανδρίου και ταυτόχρονα Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ και συνεργάστηκε με όλους τους προέδρους της Κεντρικής ΟΝΝΕΔ· με τον Αναστάση Παπαληγούρα, τον Δημήτρη Τσιγκούνη, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Το 1977 συμμετείχε ως μέλος στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική και από εκείνη τη χρονιά συμμετέχει σε όλα τα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας.
Το 1982 ο Αείμνηστος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αβέρωφ, τον όρισε ως υπεύθυνο για την δημιουργία των νέων γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στον Νομό Αττικής.
Το 1988 ο Αείμνηστος Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον διορίζει μέλος στην ΝΟΜΕΚΕ της Β3 Νέας Δημοκρατίας, όπου παρέμεινε στην θέση αυτή έως το τέλος του 1990.
Για επαγγελματικούς λόγους, από το 1990 μέχρι το 2002 παρέμεινε απλό μέλος της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής.
Αυτοδιοικητική δραστηριότητα
Από το 1986 συμμετέχει ενεργά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το 2002 διεκδίκησε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Συμμετείχε στην συνέχεια στο ψηφοδέλτιο του τότε υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όπου εκλέχτηκε ως πρωτεύσας σε ψήφους. Ορίστηκε Πρόεδρος των Νομικών Προσώπων, των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ, ενώ ταυτόχρονα διετέλεσε Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.
Τον Μάϊο του 2005 υπέβαλε την παραίτησή του από Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια ακολούθησα «μοναχική αυτοδιοικητική πορεία».
Τον Οκτώβριο του 2006, ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών του ως υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, όπου εξελέγη ως Δημοτικός Σύμβουλος.
Το 2010 ζήτησε το χρίσμα της παράταξής, η οποία τον τίμησε.
Τον Νοέμβριο του 2010 εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με ποσοστό 52,5%.
Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έλαβε τον αριθμό των 5.300 ψηφοδελτίων τα οποία αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 26,8%. Η θητεία του διήρκησε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, ενώ το έργο του χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά θετικό, τόσο από την τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής, όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.
Να σημειωθεί ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας το 2010 στην Αγία Παρασκευή ξεπέρασε το 38%.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014, στον πρώτο γύρο των εκλογών, έλαβε το ποσοστό του 35%, το οποίο αντιστοιχούσε στον αριθμό των 8.050 ψηφοδελτίων και τελικά στον δεύτερο γύρο έλαβε το ποσοστό του 49,3%. Διαφορά μόλις, 192 ψηφοδελτίων λιγότερων από τον ανθυποψήφιό του.
Αξίζει να τονιστεί το γεγονός, ότι η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές το 2014, έλαβε στην Αγία Παρασκευή το ποσοστό του 25%, γεγονός που αποδεικνύει πως παρόλο ότι μια πλειάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή ήταν υποψήφιοι σε αντίπαλα ψηφοδέλτια (του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.).
Τελικά η δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κατόρθωσε να πετύχει μεγαλύτερο ποσοστό με ταυτόχρονη αύξηση των ψηφοδελτίων κατά 52% από αυτό του 2010. Το μέγεθος της αύξησης του ποσοστού θεωρήθηκε ως πανελλήνιο ρεκόρ για τις δημοτικές εκλογές.
Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019 εκλέχτηκε ξανά Δήμαρχος με ποσοστό 55,72% (10990 ψήφους).