Είναι ψυχίατρος, εργάστηκε 25 χρόνια στο ΕΣΥ, ως Διευθυντής και αποχώρησε ως Συντονιστής Διευθυντής από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν.Α. «O ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Στο παρόν εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος.
Εξειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχιατρική Θεραπευτική και την Ψυχιατρική Έρευνα στο Κέντρο Κλινικής Έρευνας της Μ. Βρετανίας, (Clinical Research Centre – Northwick Park Hospital).
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Κάτοχος διπλώματος Μaster από το Κέντρο Έρευνας Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Leicester (Centre for Mass Communication Research, Leicester University) της M. Βρετανίας στο επιστημονικό πεδίο της έρευνας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και τους τρόπους επιρροής τους στη συμπεριφορά των ανθρώπων (π.χ. ο εθισμός στο διαδίκτυο) και των ακροατηρίων.
Ασχολείται με όλο το φάσμα των ψυχιατρικών παθήσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη ψυχοπαθολογία, τη διάγνωση και φαρμακευτική αντιμετώπιση των ψυχικών και νευροψυχιατρικών διαταραχών και την ψυχοθεραπεία, όπου ενδείκνυται και επιβάλλεται από τις ανάγκες των ασθενών.
Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του έχει πεισθεί ότι ο ψυχίατρος οφείλει να θεραπεύει με την ίδια σοβαρότητα τις βαριές ψυχωσικές διαταραχές όσο και τις διαταραχές εκείνες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Ιδιαίτερα τις πολύ συχνά εμφανιζόμενες και με «ύπουλη» συμπτωματολογία καταθλιπτικές διαταραχές όπως είναι η δυσθυμία (mood disorder) που συχνά οδηγεί στη χρήση τοξικών ουσιών, την κατάχρηση αλκοόλ και τον εθισμό.
Συχνή, είναι στη σύγχρονη εποχή, η επίσης «ύπουλη» γελαστή κατάθλιψη (smiling depression) η οποία δυσκολεύει την καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας που δεν αντιλαμβάνονται που οφείλεται η αδυναμία να συγκεντρώσουν τη σκέψη τους, να οργανώσουν τη συμπεριφορά τους και να γίνουν αποτελεσματικοί όπως ήσαν στο παρελθόν.
Παράλληλα, είναι μεγάλο το ποσοστό των υπερηλίκων στους οποίους η φθορά του χρόνου εντοπίζεται στον εγκέφαλο ως εκφυλιστικές αλλοιώσεις και συμπτώματα άνοιας τα οποία, όσο ενωρίτερα και σωστά αντιμετωπιστούν, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να επιβραδυνθεί ο βαθμός επιδείνωσης των συμπτωμάτων της άνοιας προς όφελος του ασθενούς αλλά και της οικογένειάς του.
Στη μακρά του πορεία στο χώρο του ΕΣΥ συνέβαλε με διοικητικό και οργανωτικό έργο ως Διευθυντής και επιστημονικά υπεύθυνος, για τον ψυχιατρικό σχεδιασμό και την τεκμηρίωση για τη χρηματοδότηση από την ΕΟΚ, του προγράμματος Ανακατασκευής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (1988-2001). Επίσης ως Διευθυντής στα Ψυχιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων Γ.Ν.Α. “Γ. ΓΕΝΝΜΑΤΑΣ” (2001-2006) και Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” (2006-2012) με την πρωτοβουλία και συμβολή του αναδιοργανώθηκαν κτιριακά και λειτουργικά οι συγκεκριμένες ψυχιατρικές Μονάδες.
Διετέλεσε
Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ και μέλος του Δ.Σ. , του ΚΕΕΛΠΝΟ ως εκπρόσωπος του ΠΙΣ.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδος (Hellenic Association of Professional Psychiatrists).
Έχει συγγράψει τρία βιβλία και έχει συμμετοχή στη συγγραφή βιβλίων άλλων συγγραφέων και σε μεγάλο αριθμό διεθνών και ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων.